Μείωσε Έως και 65% το Ηλεκτρικό Ρεύμα στο Σπίτι Εύκολα

Ηλεκτρικά Ποδήλατα για Τουριστική Εκμετάλλευση
Ηλεκτρικά Ποδήλατα για Τουριστική Εκμετάλλευση
30 Νοεμβρίου 2017
Ανακαίνιση Σπιτιού με Χρήση Γυψοσανίδα σε Όλα τα Σημεία Διακόσμησης
Ανακαίνιση Σπιτιού με Χρήση Γυψοσανίδα σε Όλα τα Σημεία Διακόσμησης
8 Αυγούστου 2018

Επειδή βέβαια δεν είναι και το πιο πρακτικό πράγμα στον κόσμο να βάζει και να βγάζει κανείς από την πρίζα 5-6 συσκευές δυο φορές την ημέρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πολύμπριζο με διακόπτη και να ενώσουμε εκεί όσες περισσότερες συσκευές μπορούμε. Η πρώτη από τις τρεις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι τον Ιούλιο, είναι πλέον γεγονός οπως ανέφερε ειδικός ηλεκτρολογος στο παλαιο φαληρο. Επειδή όμως η πιο φθηνή ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνουμε, η Greenpeace δίνει 7 απλές συμβουλές για να μειώσουμε την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος και να εξοικονομήσουμε χρήματα.

 1. Τα θερμαντικά σώματα δεν πρέπει να καλύπτονται με κουρτίνες ή καλύμματα, γιατί μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους.
 2. Περιορισμός των θερμικών απωλειών με μόνωση των χαραμάδων σε πόρτες και παράθυρα. Κλείσιμο παντζουριών το βράδυ.
 3. Χρήση σύγχρονων κλιματιστικών μονάδων με τεχνολογία inverter. Καταναλώνουν τρεις φορές λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.
 4. Ρύθμιση του κλιματιστικού στους 26 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι και στους 20 βαθμούς το χειμώνα. Κάθε φορά που ένας θερμοστάτης ρυθμίζεται έναν βαθμό πάνω (το καλοκαίρι) ή έναν βαθμό κάτω (το χειμώνα), ο καταναλωτής κάνει οικονομία 7-10%.
 5. Ο ανεμιστήρας μπορεί να δροσίσει ικανοποιητικά κάθε χώρο.
 6. Χρήση λαμπτήρων Επιγραφές LED. Μπορεί να εξοικονομηθεί ως και το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει ένας κοινός λαμπτήρας πυρακτώσεως.
 7. Κλείσιμο παραθύρων ενώ η θέρμανση λειτουργεί.
 8. Διατήρηση του θερμοστάτη σε σταθερή θερμοκρασία, ως 20 βαθμούς Κελσίου, γιατί οι μεγάλες διακυμάνσεις αυξάνουν την κατανάλωση. Για κάθε επιπλέον βαθμό ξοδεύετε ως και 10% περισσότερη ενέργεια και βέβαια περισσότερα χρήματα.

Διαχείριση Μικροσυσκευών

 • Μείωση της φωτεινότητας της οθόνης. Η επιπλέον φωτεινότητα αυξάνει την κατανάλωσηΑναστολή λειτουργίας (hibernation) αντί για κατάσταση αναμονής (stand-by).Τακτοποίηση του σκληρού δίσκου. Οσο πιο γρήγορα και σωστά δουλεύει, τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει.
 • Επιλογή συσκευών υψηλής ενεργειακής απόδοσης (κατηγορίας Α ή Α+). Μπορεί να εξοικονομηθεί ως και 46% της ενέργειας.
 • Σβήσιμο των συσκευών από το διακόπτη και όχι από το τηλεκοντρόλ. Αφήνοντάς τες να λειτουργούν σε κατάσταση αναμονής, συνεχίζουν να καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια.

Πριν αγοράσετε μία συσκευή ενημερωθείτε για την κατανάλωσή της σε ρεύμα, καθώς υπάρχουν διαφορές από συσκευή σε συσκευή (ακόμη και στη λειτουργία αναμονής). Οι μικρές συσκευές γενικά καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τις μεγάλες. Κλείνετε την τηλεόραση, το βίντεο και το στερεοφωνικό από το διακόπτη της συσκευής και όχι από το τηλεκοντρόλ, γιατί έτσι οι συσκευές μένουν σε λειτουργία αναμονής (stand-by) και συνεχίζουν να καταναλώνουν ρεύμα. Γι αυτό, λοιπόν, μην αφήνετε αναμμένες συσκευές, όταν δεν τις χρειάζεστε. Η κατανάλωση ρεύματος στο χρόνο αναμονής είναι πολύ σημαντική.

Όσο καλύτερη είναι η θερμομόνωση στο σπίτι τόσο λιγότερη κατανάλωση ενέργειας απαιτείται για τη θέρμανση ή την ψύξη του ειδικα για αυτου που ζουν με μειωμένη σύνταξη. Ελέγξτε τις πόρτες και τα παράθυρα για χαραμάδες και κλείστε τις με μονωτικό υλικό ή σιλικόνη. Τοποθετήστε διπλά τζάμια, τουλάχιστον στα βορεινά παράθυρα. Κλείνετε τα παντζούρια και τις κουρτίνες για να διατηρείται η ζέστη τις νύχτες που έχει πολύ κρύο.

 

 

Comments are closed.